Bont voor dieren         

Bont voor dieren is een fonds tegen bont.  Zij proberen winkels, kledingmereken, fabrieken en mensen over te halen om geen bont meer te dragen/maken en te verkopen. Ze hebben een eigen site met foto's en plaatjes hoe die dieren leven en gemartmarteld worden voor alleen een bont kraag. Voor een 1 kraag heb je al ongeveer  20/40 konijnen nodig. Maar gelukkig is er nu al veer minder bont dan vorig jaar. Er worden ook alemaal verschillende dieren voor gedood. Zoals: wasbeer, konijn, vos en een nerts. Heel veel volwassen/kinderen weten niet wat nertzen zijn (maar nu wel als je dit leest te minsten) =). Nertzen lijken een beetje op een fred. Zie hier foto. 

Heel veel bont in nederland is van een nerts. In China hebben ze allemaal grote fokkerijen waar ze nertzen fokken. Daar worden ze eerst heel erg gemarteld en dan gedood op een gruwelijke manier. En dan worden die doden nertzen Nederland gestuurd. =0

 

Bont voor dieren wil dat dit stopt en ik ook. Je kan ze steunen. Om ze te steunen kan je dingen in hun online shop kopen. Ik heb ook dingen van hun shop.                                                                       

                Dit shirt heb ik =)

    Dit zijn een paar voorbeelden.