One Direction

One Direction is DE hotte boy band met Louis William Tomlinson, Harry Edward Styles, Naill James Horan, Liam James Payne en Zayn Javadd Malik. Ja je leest het goed, Liam en Naill heb de zelfde tweede naam XD Hier onder staat hoe hun carriere begon.

 

 H1 Hoe het begon ...

Louis, Harry, Zayn, Liam en Niall meldden zich in 2010 allemaal aan als solo kandidaat voor X-factor. Ze gingen allemaal niet door bij de categorie jongens. Maar ze werden wel als groep doorgelaten door Nicole Scherzinger. Hun coach was Simon Cowell. Na vier weken waren ze Simons laatste act die nog over was. Omdat ze nu een boyband samen vormde, moesten ze wel een coole naam voor de band en het jongste lid Harry Styles kwam met de naam One Direction. One Direction betekent één richting. De groep eindigde als derde in de categorie boybands.

Een paar maanden later toen ze al bekend waren kwam hun eerste nummer uit, what so makes you beautiful. Dat liedje kwam uit op 11 september 2011. Dat liedje stond een week erna op nummer één in de Uk singels Chart. Daardoor werden ze uitgeroepen tot snelst verkopende single in 2011. Hun tweede nummer kwam uit op 14 november 2011. En hun allereerste album kwam 21 november 2011 uit. Die heet: Up all night. Op 21 februari 2012 won One Direction de Britse award met hun  liedje What so makes you beautiful. Precies een maand later stond hun album op nummer één op de US billboard. 1 dag nadat het uitkwam daar mee hebben ze het record gebroken en bands zoals: The beatels, spice girls, Rolling Stones en Coldplay verslagen.

  Kijk hoe cuteeee!

 

 

H2 Louis William Tomlinson

Louis is geboren op 24 december 1991. Hij komt ui Doncaster, South Yorkshire. In Engeland. Zijn moeder heet Johannah en zijn vader Troy. Johannah en Troy zijn gescheiden. Ze ware al uit elkaar toen Louis heel klein was. Zijn moeder heeft nu een nieuwe man die heet Mark Tomlinson. Louis heeft niet de achternaam van zijn biologische vader. Hij heeft vier jongere stief zusjes. Twee stiefzusjes hadden rollen als baby’s in de show fat friends. 

 

                                                                                     

 

Louis noemt Robbie Williams zijn grootste idool/inspiratie. Hij vindt Robbie echt cool en zijn optredens echt ongelooflijk!! Toen Louis bij de X-factor was, deed hij met vele artiesten optredens maar Robbie Williams vond hij de leukste en aardigste die er was. Op dit moment woont Louis samen met Harry Styles in een appartement in Noord Londen. Er zijn geruchten dat er meer dan vriendschap speelt tussen hen. Maar wij weten wel beter dan al die roddelbladen ;) En trouwenshij heeft een relatie met Eleanor Calder. Zij is geboren op 16 juli 1992. Haar beroep is model en student. Vaak wordt ze omschreven als de vrouwelijke Louis. Ze is een hele grote fan van Rihanna. Dus had Louis op haar 20ste verjaardag  een felicitatie van Rihanna geregeld. Louis en Eleanor leerden elkaar kennen via Harry Styles. Hij liet haar een keer aan Louis zien en al de eerste keer dat hij haar zag was hij verliefd. Maar eerst gingen ze een tijdje daten. En na 5 maanden vertelde Louis wat hij voelde tegen haar. Ze zijn nu al een hele tijd bij elkaar en ook worden ze vaak het schattigste stelletje genoemd. 

 

 

 

H3 Harry Edward Styles

Harry is geboren op 1 februari 1994. Hij is het jongste lid van One Direction. Harry is geboren in Engeland. Zijn moeder heet Anne Sox en zijn vader Des Styles. Ook heeft hij een oudere zus, Gemma. Zijn ouders gingen scheiden toen Harry zeven jaar oud was. Zijn moeder hertrouwde later met een andere man.

 

 White Eskimo

 

 

Harry was vroeger de leadzanger van de band White Eskimo. Ze hadden met de band aan het programma: Battel of the bands mee gedaan. En in hun competitie wonnen ze. Toen Harry klein was hield hij al van zingen. Elvis Presley is zijn belangrijkste muzikale invloed.

 

 

Harry Styles deed mee aan de X-factor omdat hij professioneel advies wou over zijn zang kunsten. Bij de X-factor leerde hij vele mensen kennen zoals: Caroline zij is bijna 30 jaar ouder dan Harry. En bij de after party van X-factor waren Harry en Caroline kussend gespot. Ze waren een paar weken samen maar na die weken was het wederzijds bevestigd dat het uit was. Nu zijn ze gewoon goede vrienden. Ook Justin Bieber is een goede vriend van Harry Styles maar Justin was bang dat Harry straks met zijn moeder gaat flirten daarom zorgt Justin ervoor dat Harry en zijn moeder elkaar nooit tegen komen.

Nog ff een leuke foto van Harry ;)

 

 

H4 Zayn Javadd Malik

Zayn (je schrijft Zain, maar met een y vindt hij leuker) is geboren op 12 januari 1993. In West Lane, Baildon in Engeland. Hij is in het Sant Luke ziekenhuis geboren in Branford, dat ligt in Engeland. Zijn vader is van Britse- Pakistaanse afkomst. En zijn moeder Tricia is Brits. Zayn heeft één oudere zus Doniya. En twee kleinere zusjes Waliyha en Safaa. Vroeger zat hij op Lower fields een basisschool. Later ging hij naar Tong een middelbare school, dat is een staatsschool. Dat houdt in dat het een openbare school is. Zayn vond de school niet zo fijn dus hij ruilde van school met zijn oudere zus Doniya. Toen hij op de andere school zat voelde hij zich veel fijner. Hij was twaalf toen hij op een andere school zat. Ook toen hij een tijdje op zijn tweede middelbare school zat werd hij trots op zijn uiterlijk.  

 

Hij heeft nu al een tijdje een relatie met Perrie Edwards. Zij zit in de band Little mix. Zayn en Perrie ontmoeten elkaar bij de X-factor. In mei 2012 waren er al geruchten dat ze samen waren maar beiden ontkenden het. Op 30 mei 2012 gaven ze toe dat er een relatie is. Nu heeft Zayn ook een tattoo met Perrie’s naam erop. 

 

 

H5 Liam James Payne

Liam is geboren op 29 augustus 1993. Hij komt uit Wolver Hampton, West Midlands in Engeland. Liam deed in 2008 al auditie voor de X-factor. Maar Simon Cowell vond dat hij nog niet klaar was. Dus Liam moest over twee jaar weer terug komen en dat deed   hij en twee jaar later zat hij in de band One Direction. Zijn ouders heten Karin en Geoff. Hij heeft twee oudere zussen. Ruth en Nicola. Toen Liam vier jaar was werd hij regelmatig getest in het ziekenhuis. Na een tijdje merkten de dokters dat Liam een nier had die niet goed werkte omdat de nier beschadigd was. Elke ochtend en avond kreeg hij 32 infecties om zijn arm tegen de pijn.

Toen Liam een op school zat was hij zwaar betrokken in sport. Op de middelbare school werd Liam vaak gepest. En op zijn twaalfde nam hij bloklessen. Liam studeerde muziek technologie bij de City of Wolverhampton college.

H6 Niall James Horan

Niall is geboren op 13 september 1993. In MullingarWestmeath in Ierland. Hij is de enige One Direction boy die uit Ierland komt. Zijn moeder heet Maura Gallagher en zijn vader Bobby Horan. Ook heeft hij een oudere broer Greg, zijn ouders scheidden toen hij 5 jaar oud was. Niall en Greg woonden afwisselend bij zijn vader en moeder. Maar na een aantal jaren besloten ze samen om bij hun vader in Mullingar te wonen. Niall zat op de Coláiste Mhuire school dat is een Christelijke jongensschool. Ook  zat in het schoolkoor hij trad jaarlijks op maar vooral met kerstmis.

 Voordat hij meedeed aan de The X Factor trad hij op in Ierland als bijvoorbeeld het voorprogramma van Lloyd Daniels in Dublin. Niall speelt al van af zijn kindertijd gitaar, ook doet hij dat vaak bij de One Direction optredens. Hij is ook een grote swingfan. Hij is grote fan van Frank Sinatra, Dean Martin en Michael Bublé. Hij is ook grote rockfan en is fan van The Eagles, Bon Jovi en The Script.

 

 

Enquête

Wie vind jij het leukst?

Louis (10)
33%

Harry (9)
30%

Zayn (3)
10%

Liam (1)
3%

Niall (7)
23%

Totaal stemmen: 30